Бойовики на Донбасі заявили, що в односторонньому порядку відпустять на підконтрольну Україні територію декого з полонених

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Бойовики на Донбасі заявили, що в односторонньому порядку відпустять на підконтрольну Україні територію декого з полонених

Пресслужба Офісу президента України

Бойовики «Л/ДНР» заявили, що напередодні Водохреща (19 січня) передадуть на підконтрольну Україні територію групу утримуваних осіб.

Про це повідомляють медіа бойовиків.

Так звані представники бойовиків на перемовинах у Мінську зазначають, що українська влада нібито продовжує курс на ескалацію конфлікту та не прагне вирішувати його мирним шляхом, і тому заблокувала процес перемовин. Водночас вони наголошують, що утримуваних осіб передадуть за посередництва одного з лідерів ОПзЖ — Віктора Медведчука.

Кількість осіб, яких планують відпустити бойовики, наразі не називають. Однак там зазначають, що до цієї групи увійшли «жінки, люди похилого віку та люди, які страждають важкими захворюваннями — ті, хто не брали жодної участі у бойових діях проти «республік» і після повернення до України не зможуть завдати шкоди Донбасу і його жителям».

  • Член української делегації у Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш заявив, що Росія ігнорує запити української сторони на обмін полоненими.
  • Глава української делегації у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Леонід Кравчук повідомив, що Україна передала список з 11 осіб для обміну полоненими до кінця 2020 року, але він так і не відбувся.