У Баварії виявили новий штам коронавірусу. Усі відомі випадки зосереджені в одному гірськолижному містечку

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У Баварії виявили новий штам коронавірусу. Усі відомі випадки зосереджені в одному гірськолижному містечку

Гарміш-Партенкірхен, Баварія, ФРН

Naval S / Flickr

На півдні Німеччини у кількох десятків пацієнтів виявили штам коронавірусу, який не збігається із зафіксованими раніше британським, південноафриканським та бразильським варіантами. Наразі науковці досліджують ймовірні небезпеки нової мутації.

Про це повідомляє Politico.

Нову мутацію виявили в госпіталі курортного містечка Гарміш-Партенкірхен у Баварії тиждень тому. Тест не зміг визначити штам, яким були заражені пацієнти.

Зразки вірусу доправили до столичної клініки «Шаріте» для подальших досліджень. Наразі медики не можуть стверджувати, чи є нова мутація більш контагіозною чи смертоносною.

Цим штамом заражені 35 пацієнтів клініки курортного міста, тому заклад перевели у режим підвищеної небезпеки. Новини про новий «німецький» штам надійшли, канцлер Ангела Меркель готувалася до зустрічі з очільниками федеральних земель країни з питань продовження локдауну.

У сусідній Австрії локдаун уже продовжили до 9 лютого.

Прем’єр-міністр Баварії Маркус Зедер, якого розглядають як кандидата на посаду федерального канцлера, висловився за продовження локдауну до середини лютого, аргументуючи це тим, що жорсткі обмеження блокують поширення більш небезпечного штаму коронавірусу.

У Баварії з 24 січня зобов’яжуть носити у громадських місцях і транспорті респіратори з класом захисту FFP2 — вони щільніші за звичайну медичну маску й можуть мати фільтр. Такі респіратори можуть фільтрувати до 94% дрібних частинок, але ускладнюють дихання.