Кількість померлих від коронавірусу у світі перевищила два мільйони

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

Кількість померлих від коронавірусної хвороби за весь час пандемії у світі перевищила два мільйони людей.

Про це йдеться у даних Інституту Гопкінса, який відстежує виявлені випадки зараження по всьому світу.

Найбільше людей померло від коронавірусу у США — понад 390 тисяч. Також 207 тисяч померли від хвороби у Бразилії, та ще 151 тисяча — в Індії. Також понад 100 тисяч смертей зафіксували у Мексиці.

В Україні за період пандемії від коронавірусної інфекції померла 21 тисяча людей. За кількістю смертей Україна посідає 19 місце у світі.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш зазначив, що такий високий показник смертей стався через відсутність глобальної згуртованості у боротьбі з пандемією. Зокрема він розкритикував ті країни світу, які закуповують вакцин значно більше, аніж необхідно для вакцинації їхніх громадян.

«Деякі країни здійснюють сторонні угоди, закуповуючи [вакцини] навіть понад потреби ... Вакцинаціоналізм приречений на провал, він відстрочить глобальне одужання», — вважає він.

  • Вважається, що новий коронавірус уперше зʼявився на гуртовому ринку в місті Ухань у кінці 2019 року. Журналісти назвали першу людину з підтвердженим коронавірусом — це жінка, яка продавала креветки на ринку морепродуктів «Хуанань».
  • За останній рік коронавірус мутував у сім основних штамів — у міру пристосування до людського організму. Розуміння цих змін має вирішальне значення для розробки стратегій боротьби із COVID-19.
  • Станом на 15 січня у світі коронавірусом заразилися 93,5 мільйона людей, 51 мільйон з яких вже одужали. Найбільше хворих виявили у США та Індії.