ВООЗ: Другий рік пандемії коронавірусу може стати важчим за перший

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

Другий рік пандемії коронавірусу може бути важчим за перший.

Про це заявив під час прямого ефіру у Twitter головний представник Всесвітньої організації охорони здоровʼя (ВООЗ) з надзвичайних ситуацій Майкл Раян.

«Ми входимо у другий рік [пандемії], і він може виявитися ще важчим, з огляду на динаміку поширення [інфекції]», — сказав він.

За словами Раяна, це пов’язано з тим, що зараз циркулює більше інфекційних мутацій. Також поширенню вірусу сприяє те, що у північній півкулі настав холодний сезон і люди збираються всередині приміщень — це підсилює передачу вірусу.

Також представник ВООЗ зазначив, що захворюваність на коронавірус «знову досягла піку». Згідно з даними організації, минулого тижня у світі зафіксували майже 5 мільйонів нових випадків зараження, понад 85 тисяч осіб померли.

Водночас технічний керівник ВООЗ з коронавірусу Марія ван Керкхове запевнила, що в низці країн після свят ситуація спочатку стане гіршою, а потім поліпшиться.

«Гарна новина в тому, що зараз у нас є багато інструментів, які можуть допомогти встановити контроль над поширенням [вірусу]», — додала вона і закликала зберігати фізичну дистанцію.