СБУ викликала на допит бізнесмена Ярославського у справі про «Мотор Січ»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
СБУ викликала на допит бізнесмена Ярославського у справі про «Мотор Січ»

УНІАН

Головне слідче управління СБУ викликало на допит як свідка бізнесмена Олександра Ярославського, який разом із Skyrizon — «дочкою» китайської Beijing Xinwei Technology Group — домагається схвалення Антимонопольним комітетом (АМКУ) купівлі пакету акцій авіапідприємства «Мотор Січ».

Про це йдеться у заяві Ярославського, яку поширили на сайті групи DCH, що обʼєднує активи бізнесмена.

Він пообіцяв прийти на допити, заплановані на 19—21 січня. Водночас зазначив, що у нього «викликає велике здивування» перелік статей Кримінального кодексу, за якими СБУ планує отримати свідчення бізнесмена. Зокрема, за його словами, йдеться про статті «Підготовка до кримінального правопорушення», « Державна зрада» і «Диверсія».

Інтерфакс-Україна повідомляє, що допит стосується кримінального провадження від 2017 року про розслідування операцій купівлі-продажу контрольного пакета акцій «Мотор Cіч».

Нагадаємо, АМКУ відхилив вже три заявки Ярославського та китайської компанії Skyrizon Aircraft Holdings на купівлю «Мотор Січ».

Проти придбання акцій «Мотор Січ», зокрема, виступали США, наголошуючи, що це сприятиме нарощуванню військових сил Китаю. 15 січня стало відомо, що Міністерство торгівлі США запровадило санкції проти китайської компанії Skyrizon, яка є інвестором «Мотор Січі».