Антимонопольний комітет відмовив бізнесмену Ярославському у купівлі акцій «Мотор Січі»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Антимонопольний комітет відмовив бізнесмену Ярославському у купівлі акцій «Мотор Січі»

УНІАН

Антимонопольний комітет (АМКУ) відмовив групі компаній бізнесмена Олександра Ярославського DCH у купівлі пакету акцій авіапідприємства «Мотор Січ».

Про це повідомила пресслужба DCH.

У документі сказано, що АМКУ не взяв заяву до розгляду. Комітет обґрунтував своє рішення тим, що покупка може порушити конкуренцію на ринках медичних і фінансових послуг.

Зокрема, «Мотор Січ» контролює медичну компанію «Клініка Мотор-Січ». У цьому ж спектрі медичних послуг працює компанія групи DCH «Медичний центр «Наша надія».

На ринку цінних паперів і фінансових послуг працюють компанії, які підконтрольні як «Мотор Січ» («Фірма «Мотор-Ділер»), так і компанії з групи Ярославського (Development Construction Holding і банк «Кредит Дніпро»).

Закон не забороняє у цьому випадку повторно звернутись до Антимонопольного комітету із заявою.

  • Бізнесмен Олександр Ярославський 4 серпня заявив, що його група компаній DCH спільно з китайською компанією Skyrizon Aircraft Holdings Limited буде розвивати українське авіапідприємство «Мотор Січ». У DCH деталей угоди не розкрили і додали, що обидві сторони будуть вести спільну діяльність.
  • 6 серпня Зеленський доручив уряду і РНБО перевірити, чи відповідає приватизація різних обʼєктів економічним інтересам країни. Зокрема, і продаж «Мотор Січ» китайцям. В АМКУ після заявили, що перевіряють покупку «Мотор Січі».
  • 7 серпня Ярославський заявив, що прокуратура повторно заарештувала акції корпорації «Мотор Січ». Він просить президента Володимира Зеленського втрутитися в ситуацію, інакше китайські інвестори можуть подати багатомільйонні позови в міжнародні суди.