Ярославський офіційно став новим власником банку «Кредит Дніпро» Пінчука

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Ярославський офіційно став новим власником банку «Кредит Дніпро» Пінчука

Wikipedia / Walnoa

Бізнесмен Олександр Ярославський офіційно став власником банку «Кредит Дніпро», який раніше належав мільярдеру Віктору Пінчуку. Про це повідомляє пресслужба банку.

3 серпня між компанією «Бренкрофт Ентерпрайзез Лімітед», яка була єдиним акціонером банку, та Ярославським укладено угоду про відчуження 100% акцій у статутному капіталі банку. Ярославський став кінцевим бенефіціарним власником фінустанови.

Наступного дня бізнесмен призначив нового главу правління банку — ним став Сергій Панов, кандидатуру якого погодив Національний банк України.

У пресслужбі фінустанови додають, що у зв’язку зі зміною власника припинилися повноваження чинного складу наглядової ради банку. Нові члени ради набудуть своїх повноважень одразу після погодження їх кандидатур Нацбанком.

  • Наприкінці липня Нацбанк схвалив покупку Ярославським 100% банку «Кредит Дніпро» Пінчука. До цього контролером банку «Кредит Дніпро» був Віктор Пінчук, який опосередковано володів 100% статутного капіталу банку.
  • Напередодні Ярославський заявив, що його група компаній DCH спільно з китайською компанією Skyrizon Aircraft Holdings Limited буде розвивати українське авіапідприємство «Мотор Січ». При цьому, він не уточнив, яку частку підприємства отримала DCH.
  • Олександр Ярославський — український бізнесмен, колишній співвласник УкрСиббанку і президент харківського ФК «Металіст» з 2005 до 2012 року, президент групи DCH (Development Construction Holding). На початку пандемії президент Володимир Зеленський провів неофіційну зустріч з олігархами та бізнесменами в Офісі президента. На зустрічі, серед інших, був присутнім Ярославський. Тоді вони домовилися створити окремий фонд для боротьби з коронавірусом.