Бізнесмен Ярославський заявив, що буде розвивати «Мотор Січ» разом із китайською компанією

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Бізнесмен Олександр Ярославський заявив, що його група компаній DCH спільно з китайською компанією Skyrizon Aircraft Holdings Limited буде розвивати українське авіапідприємство «Мотор Січ».

Про це він написав у Facebook, але не уточнив, яку частку підприємства отримала DCH.

«DCH Олександра Ярославського з Skyrizon Aircraft Holdings Limited будуть спільно розвивати ПАТ« Мотор Cіч» і українське авіабудування. Сьогодні представники групи DCH досягли домовленості про всебічну співпрацю з китайськими інвесторами, що представляють Skyrizon Aircraft Holdings Limited», — написав він.

У DCH деталей угоди не розкрили і додали, що обидві сторони будуть вести спільну діяльність.

  • Олександр Ярославський — український бізнесмен, колишній співвласник УкрСиббанку і президент харківського ФК «Металіст» з 2005 до 2012 року, президент групи DCH (Development Construction Holding). На початку пандемії президент Володимир Зеленський провів неофіційну зустріч з олігархами та бізнесменами в Офісі президента. На зустрічі, серед інших, був присутнім Ярославський. Тоді вони домовилися створити окремий фонд для боротьби з коронавірусом.
  • В кінці серпня 2019 року тоді ще радник президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки Джон Болтон відвідував Київ. За даними американських ЗМІ, Болтон прилітав, щоб переконати українську владу не продавати «Мотор Січ» Китаю.
  • У грудні 2019 року президент компанії «Мотор Січ» Вʼячеслав Богуслаєв підтвердив продаж акцій підприємства китайським компаніям.