Зеленський неофіційно зустрівся на Банковій з олігархами та бізнесменами

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Володимир Зеленський 16 березня провів неофіційну зустріч з олігархами та бізнесменами в Офісі президента.

Про це повідомляють журналісти проєкту «Радіо Свобода» «Схеми: корупція в деталях».

За даними журналістів, на зустріч з президентом приїхали бізнесмен Ігор Коломойський, олігарх Рінат Ахметов, власника холдингу DCH Олександр Ярославський і засновник холдингу «Кернел Груп» Андрій Веревський.

Автомобіль Ахметова на територію ОП заїхав о 17:00. Згодом знімальна група «Схем» зняла кортежі Ярославського та Веревського. Останнім зафіксували автомобіль Коломойського. Його борт прилетів з Дніпра в Київ за годину до зустрічі.

Журналісти поцікавилися у Офісу президента повним списком учасників зустрічі та переліком питань, які обговорювалися.

У коментарі «Бабелю» керівник департаменту інформполітики ОП Ірина Побєдоносцева зазначила, що Офіс президента згодом «випустить новину» з приводу цієї зустрічі.

В Офісі президента пізніше повідомили, що Зеленський обговорював з олігархами та бізнесменами питання допомоги з боку великого бізнесу у протидії поширенню коронавірусу.

Йшлося про допомогу із закупівлею та постачанням великих партій тестів, медичного обладнання, захисних та дезінфікувальних засобів. У президента заявили, що бізнесмени пообіцяли надати всю необхідну допомогу.

Сам Зеленський в ефірі політичного ток-шоу «Свобода слова» заявив, що говорив з олігархами про створення окремого фонду. «Нам потрібно 12—13 млрд гривень... на ліки», — сказав президент.

На питання «Бабелю» Ігор Коломойський не захотів розповідати, яка саме буде допомога. Він заявив, що допоможе «чим зможе».