Зеленський доручив уряду і РНБО перевірити приватизацію на відповідність економічній безпеці. Зокрема, і продаж «Мотор Січі» китайцям

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Зеленський доручив уряду і РНБО перевірити приватизацію на відповідність економічній безпеці. Зокрема, і продаж «Мотор Січі» китайцям

President Of Ukraine / Flickr

Президент Володимир Зеленський доручив уряду та РНБО перевірити, чи відповідає приватизація різних об’єктів економічним інтересам країни.

Про це пише пресслужба Офісу президента.

«Необхідно забезпечити проведення всеосяжної оцінки стану діяльності об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави, зокрема виявлення та усунення факторів, що блокують їхню роботу», — йдеться у повідомленні.

Зеленський також закликав вжити заходів, щоб унеможливити необґрунтоване відчуження майна, яке належить стратегічним підприємствам. Окремо президент наголосив і на перевірці приватизації тих підприємств, які мають стратегічне значення для держави або є монополістами. Зокрема у повідомленні від Офісу президента чітко вказано одне із таких підприємств — «Мотор Січ».

  • Бізнесмен Олександр Ярославський 4 серпня заявив, що його група компаній DCH спільно з китайською компанією Skyrizon Aircraft Holdings Limited буде розвивати українське авіапідприємство «Мотор Січ». У DCH деталей угоди не розкрили і додали, що обидві сторони будуть вести спільну діяльність.
  • В кінці серпня 2019 року тоді ще радник президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки Джон Болтон відвідував Київ. За даними американських ЗМІ, Болтон прилітав, щоб переконати українську владу не продавати «Мотор Січ» Китаю.
  • У грудні 2019 року президент компанії «Мотор Січ» Вʼячеслав Богуслаєв підтвердив продаж акцій підприємства китайським компаніям.