В аеропорту Москви силовики готуються до «зустрічі» Навального

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Сьогодні, 17 січня, в московський аеропорт «Внуково» повинен прилетіти опозиційний політик Олексій Навальний, який кілька місяців провів у Німеччині, проходячи курс реабілітації після отруєння «Новачком».

Як повідомляють російські ЗМІ, Росгвардія і ОМОН уже оточили аеропорт, а людей всередину пускають тільки при наявності квитка, що підтверджує посадку на рейс.

Біля аеропорту помічені автозаки, співробітники відділів з боротьби з тероризмом і ФСБ, а також вибухотехніки. Тим часом, прихильники Навального і його команда організовують зустріч політика в аеропорту.

Як повідомляє видання «Фонтанка», в Москві, Петербурзі та інших великих містах силовики приведені у стан підвищеної готовності. Кількох журналістів та активістів, які планували летіти до Москви, вже затримали. Серед них головний редактор каналу «Агит Россия» і кореспондент «Медіазони».

Прокуратура Москви вже застерегла від участі в «неузгодженому масовому заході» в аеропорту «Внуково». При цьому в Москві діють карантинні обмеження, а за новими законами учасникам зустрічі може загрожувати кримінальна відповідальність, якщо її визнають несанкціонованим мітингом.

Літак з Навальним повинен приземлитися у «Внуково» о 19:20 (18:20 за Києвом).