Федеральна служба виконання покарань Росії погрожує «зробити все», аби затримати Навального. Незабаром він повертається до РФ

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Федеральна служба виконання покарань Росії погрожує «зробити все», аби затримати Навального. Незабаром він повертається до РФ

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Федеральна служба виконання покарань Росії оголосила, що «здійснить всі дії із затримання» опозиційного політика Олексія Навального до рішення суду у справі «Ів Роше» про заміну умовного терміну на реальний (3,5 року).

Про це йдеться в заяві служби.

За даними ФСВП, протягом 2020 року Навальний «систематично і неодноразово порушував умови випробувального терміну» і щонаймеше шість разів не зʼявився на реєстрацію до відомства — 13 і 27 січня, 3 лютого, 16 березня, 6 липня і 17 серпня.

Він також не відмічався із середини серпня до кінця грудня — служба взяла до уваги той факт, що Навальний лікувався у берлінській клініці «Шаріте» від отруєння. Але після виписки (23 вересня) він знову не зʼявився на реєстрацію і тільки 23 листопада повідомив, що проживає в берлінському готелі Hotel Arabel, де відновлює здоровʼя. Проте проходження відновлювальних процедур не є підставою для неявки на реєстрацію.

Служба наголосила, що ці факти «злісних порушень» є підставою для його затримання. Зазначимо, що Навальний повертається до Росії з Німеччини 17 січня.