«Прийом іноземних спецслужб». У ФСБ РФ відреагували на розслідування Навального, назвавши його «провокацією»

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Федеральній службі безпеки Російської Федерації (ФСБ РФ) назвали підробкою відеоролик із телефонною розмовою опозиціонера Олексія Навального та співробітника відомства Костянтина Кудрявцева.

Про це з посиланням на Центр громадських звʼязків ФСБ Росії повідомляють «РИА Новости».

За даними видання, у відомстві назвали розслідування Навального «спланованою провокацією», мета якої — дискредитувати ФСБ та її співробітників.

«Зробити це «розслідування» було неможливо без організаційної та технічної підтримки іноземних спецслужб. Використання підміни номера абонента — прийом іноземних спецслужб, що неодноразово використовували в антиросійських акціях», — цитує агентство ФСБ.

Також зазначається, що силовики проведуть перевірку розслідування і за її результатами нададуть процесуальну оцінку.

  • Олексій Навальний потрапив до лікарні Омська з сильним отруєнням 20 серпня. Тоді він впав у кому. 21 серпня Навального відправили літаком до Німеччини. 2 вересня уряд Німеччини оголосив, що російського політика отруїли речовиною з групи «Новачок».
  • Група міжнародних розслідувачів встановила 8 співробітників ФСБ, які мають безпосереднє відношення до отруєння Навального. За політиком стежили з 2017 року. Убити його намагалися двічі.
  • У липні 2020 року Навальний разом з дружиною Юлією був у відпустці в Калінінграді, тоді їй стало погано — це вважається першим невдалим замахом на політика. Другий стався в Томську. Імовірно, «Новачок» йому нанесли на спідню білизну, яку політик здав у хімчистку готелю. Речі принесли, поки Навальний купався в річці.
  • 14 грудня міжнародні розслідувачі назвали імена співробітників ФСБ, які отруїли Навального, а раніше ледь не вбили його дружину.
  • За декілька годин до оприлюднення результатів розслідування Навальний зателефонував одному зі співробітників ФСБ Костянтину Кудрявцеву, який може бути причетним до його отруєння. Політик представився помічником секретаря Ради безпеки і колишнього директора ФСБ Миколи Патрушева і спілкувався з ним 45 хвилин. Кудрявцев зізнався у проведенні спецоперації з отруєння.