Новий штам коронавірусу у Великій Британії: Лондон змінює правила в’їзду в країну

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Новий штам коронавірусу у Великій Британії: Лондон змінює правила в’їзду в країну

Sandra Ahn Mode / Unsplash

Велика Британія змінює правила перетину кордону через виявлення нового штаму коронавірусу, який імовірно виник у Бразилії.

Про це заявив премʼєр-міністр Борис Джонсон під час звернення до громадян у п’ятницю, 15 січня.

За його словами, Британія тимчасово закриє всі коридори для подорожей, щоб «захистити себе від ризику появи ще не ідентифікованих нових штамів Covid».

Обмеження будуть запроваджені з понеділка, 18 січня, з 06:00 (за Києвом). Усі, хто прибуватиме до Великої Британії, повинен буде мати негативний результат тесту на коронавірус.

До того ж після приїзду люди повинні перебувати на карантині до 10 днів, якщо через пʼять днів у них не буде негативного результату тесту.

  • Раніше у Великій Британії виявили новий штам коронавірусу, який імовірно виник у Бразилії. Варіант відрізняється від британського та південноафриканського штамів, але має з ними спільні ключові риси. Після цього Британія заборонила в’їзд представникам країн Південної Америки.
  • Бразильський коронавірус уперше виявили в чотирьох людей, які прилетіли зі штату Амазонас до Японії. Дослідники зазначають, що мутація призвела до зміни форми білка на шипах «корони», що полегшує його проникнення до клітин людського організму.
  • Британський штам коронавірусу має 22 зміни в генетичному коді та, за попередніми даними, передається на 70% швидше й заражає значно більше дітей, аніж попередні. Мутований штам вже поширився за кордон. Вакцина від коронавірусу компаній Pfizer і BioNTech ефективна проти нього.