У Британії пропонують давати наркозалежним в’язням марихуану. Це може знизити рівень насильства та смертей у тюрмах

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У Британії пропонують давати наркозалежним в’язням марихуану. Це може знизити рівень насильства та смертей у тюрмах

Stock Catalog / Flickr

Британська поліція пропонує безкоштовно давати марихуану наркозалежним в’язням, щоб зменшити рівень насильства та смертей від передозування небезпечними синтетичними наркотиками, які наразі поширені у тюрмах.

Про це повідомляє The Guardian.

На думку комісара з питань поліції та злочинності Північного Уельсу Арфона Джонса, тюрми потребують заходів зі зниження травматизму та насильства серед ув’язнених, а також боротьби з поширенням серед них дешевих і небезпечних синтетичних наркотиків.

Багато в’язнів отримують такі замінники героїну як метадон та бупренорфін, в той час як усім іншим виписують сильні анальгетики — прегабалін чи габапентин, які призводять до звикання та можуть зашкодити здоров’ю. Одночасно з цим у тюрмах поширені нелегальні наркотики.

На думку комісара, ніщо не заважає давати засудженим марихуану замість опіатів.

«Зрештою, опіати значно більш небезпечні за канабіс. Це було б покращенням і в порівнянні з незаконними спайсами, які проносять до в’язниць корумповані службовці», — сказав він.

Протягом останніх п’яти років в Уельсі та Англії ув’язнили понад 300 службовців в’язниць, які передавали в’язням наркотики, тютюн і мобільні телефони. Марихуана формально незаконна у Британії, проте саму рослину дозволили використовувати для медичних цілей, хоч і обмежено, у зв’язку з опором медичної еліти.

На думку комісара Джонса, можна встановити особливий режим для випробування марихуани на в’язнях у тюрмах, де помітний високий рівень контрабанди наркотиків та смертей від передозування синтетичними речовинами. Це має зробити тюрми безпечнішими, знизити рівень споживання небезпечних наркотиків та вберегти здоров’я в’язнів.