У деяких штатах США, крім виборів президента, проголосували ще й за легалізацію медичного канабісу

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У деяких штатах США, крім виборів президента, проголосували ще й за легалізацію медичного канабісу

Drew Taylor / Unsplash

Чотири американських штати підтримали пропозицію легалізувати канабіс для медичного застосування, а деякі — і для рекреаційного.

Про це пише ABC.

Більшість виборців у штатах Нью-Джерсі та Аризона проголосували за те, щоб дозволити вживати канабіс із будь-якою метою. Водночас у Південній Дакоті підтримали лише пропозицію дозволити медичний канабіс.

Тепер законодавчий орган штату Нью-Джерсі повинен розробити законодавство, яке врегулює питання вживання канабісу.

Водночас виборці штату Міссісіпі погодили створення спеціальної програми для застосування медичного канабісу під час лікування пацієнтів у дуже слабкому стані.

Голосування щодо канабісу пройшло й у штаті Монтана. Там воно стосувалося дозволу на вживання канабісу для дозвілля, але результатів поки що немає.

Також ще одне голосування, яке стосувалось наркотиків, провели у штаті Орегон. Місцеві підтримали пропозицію декриміналізації зберігання невеликої кількості важких наркотиків, а також використання псилоцибінових грибів у медичних цілях.

  • 30 жовтня громадяни Нової Зеландії проголосували на референдумі за легалізацію евтаназії для хворих у термінальній стадії, які шукають можливості закінчити життя. При цьому з питання легалізації канабісу, яке теж винесли на референдум, більшість висловилася проти.
  • Президент України Володимир Зеленський теж вирішив опитати громадян під час виборів щодо легалізації канабісу — але тільки медичного і для важкохворих. Згідно з даними його партії, легалізацію медичного канабісу підтримали 64,88% тих, хто брав участь в опитуванні.