Апеляційний суд переніс розгляд скарги Микитася на його арешт. Захист вважає це навмисним «затягуванням»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Апеляційний суд переніс розгляд скарги Микитася на його арешт. Захист вважає це навмисним «затягуванням»

Facebook / Максим Микитась

Київський апеляційний суд переніс на 20 січня розгляд скарги експрезидента компанії «Укрбуд» і колишнього народного депутата Максима Микитася на рішення Шевченківського райсуду Києва, який у справі про викрадення юриста обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Про це повідомили представники Микитася у Facebook.

У екснардепа зазначили, що засідання перенесли, бо на нього не зʼявилися представники сторони обвинувачення. У Микитася називають це «ганебною тактикою затягування».

«Мета — ізолювати Максима за сфальшованою кримінальною справлю, аби відвести увагу суспільства від інших резонансних справ. Зокрема й від корупції високопосадовців довкола рейдерства з «Укрбудом», — заявили представники Микитася.

Нагадаємо, Шевченківський суд обрав Микитасю запобіжний захід 31 грудня. Його підозрюють у тому, що він замовив викрадення юриста Олега Мірошниченка. Якщо провину Микитася доведуть, йому загрожує до семи років за ґратами.

Микитась водночас перебуває під нічним домашнім арештом. З 2019 року він є головним фігурантом у ще одній справі — про розкрадання 81 мільйона гривень при будівництві квартир для Нацгвардії. У жовтні 2019-го йому повідомили про підозру в розкраданні, а 1 грудня 2020 року — про підозру в тому, що він дав хабаря.