Микитася взяли під варту на два місяці без права на заставу

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

Шевченківський районний суд Києва обрав колишньому народному депутату та експрезиденту компанії «Укрбуд» Максиму Микитасю запобіжний захід.

Як повідомляє hromadske, його взяли під варту до 27 лютого 2021 року без права застави.

Микитася підозрюють у тому, що він замовив викрадення юриста Олега Мірошниченка. Якщо його провину доведуть, Микитасю загрожує до семи років за ґратами.

Адвокати Микитася заявили, що оскаржуватимуть рішення суду. Сам він також не згодний із запобіжним заходом.

«Суд без дослідження доказів, без дослідження матеріалів, з численними порушеннями виніс рішення. Такого ще суд не бачив. Це вигідно тим людям, які розграбували «Укрбуд», це вигідно тим, хто стоїть поряд із Татаровим і захищає Татарова», — сказав Микитась.

  • Микитась від 2019 року є головним фігурантом справи про розкрадання 81 млн гривень при будівництві квартир для Нацгвардії. У жовтні 2019-го йому повідомили про підозру в розкраданні, а 1 грудня 2020 року — про підозру в тому, що він дав хабаря.
  • 2 грудня НАБУ оприлюднило переписку підозрюваних у «справі Микитася», серед яких, імовірно, був заступник голови ОП Олег Татаров. 18 грудня Татарову вручили підозру в даванні хабаря.
  • Згодом у НАБУ повідомили, що генпрокурор Ірина Венедіктова таємно змінила прокурорів у зазначеній справі, а Печерський суд постановив забрати справу в НАБУ.
  • Після цього прокурори відкликали клопотання про запобіжний захід Татарову. Вони наголошують на «необґрунтованості підозри». Вищий антикорупційний суд це клопотання задовольнив — Татаров уникнув арешту.