Тернопіль не закрився на локдаун — бари та ТРЦ працювали. Українці в соцмережах скаржилися на заклеєні полиці та порушення

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Україні з 8 січня почався «карантин зимових канікул», але Тернопіль його не вводив. Мер міста відмовився виконувати розпорядження центральної влади, а пізніше говорив, що готовий посилити в місті карантин, якщо після свят зросте кількість хворих.

Як пише «Радіо Свобода», у місті працюють кафе, ресторани, ТРЦ і «Зимове містечко».

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при міськраді розгляне питання про карантин 11 січня, а до цього часу кожен підприємець працює на свій розсуд. ТРЦ «Подоляни» відкрито повідомляв, що продовжить роботу у звичайному режимі.

В обласній поліції повідомляли, що за дотриманням карантину стежать 10 груп правоохоронців, але вони переважно проводять профілактичні бесіди.

В інших областях і містах люди скаржилися на заклеєні прилавки з побутовими товарами та на порушення в деяких торгових мережах, зокрема столичному «Епіцентрі».

Нацполіція про кількість виявлених порушень і перевірок поки не звітувала.

  • Рішенням Кабінету міністрів в Україні від сьогодні, 8 січня, і до 24 січня діятиме посилений протиепідемічний карантин. Працювати можуть тільки продуктові магазини, аптеки, банки, заправки, транспорт, а торгувати можна лише певними товарами.
  • Міністр охорони здоровʼя Максим Степанов пояснив, що жорсткий карантин запровадили на 16 днів, тому що саме стільки триватиме інкубаційний період захворювання на COVID-19 у людей, які інфікувалися протягом новорічних свят. У МОЗ також пояснили, чому деякі категорії товарів не продають.