Мер Тернополя готовий посилити у місті карантин, якщо після свят зросте кількість захворілих. Раніше місто відмовлялося від цього

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Мер Тернополя готовий посилити у місті карантин, якщо після свят зросте кількість захворілих. Раніше місто відмовлялося від цього

Кузьмін Олександр / УНІАН

У Тернополі місцева влада готова посилити карантин, якщо після різдвяних свят почне зростати кількість хворих на коронавірус. Раніше мер міста Сергій Надал заявляв, що у місті не посилюватимуть карантин з 8 січня.

Про це він повідомив у Facebook.

«Коронавірус має властивість швидко поширюватися, і ми вже не виключаємо зростання кількості хворих. Після новорічних та різдвяних свят динаміка захворюваності може знову стати загрозливою. Тому ми постійно консультуємося з нашим медиками, вірусологами, з відділом охорони здоровʼя. Готові вжити всіх необхідних заходів у разі, якщо буде загроза здоровʼю та життю тернополян», — зазначив Надал.

Перед тим він пояснював, що у місті не будуть посилювати карантин з 8 січня, адже спадає кількість хворих. Відтак 11 січня діти підуть до школи: молодші класи повернуться до навчальних закладів, а старші залишаться на змішаній системі. Водночас підприємцям рекомендували з 8 січня теж не вводити додаткових обмежень, а працювати як і раніше.

Мер Тернополя додав, що це практика боротьби з пандемією «всіх цивілізованих країн». Якщо показники захворюваності зменшуються — карантин послаблюють. Якщо показники збільшуються — карантин посилюють.