У Тернополі не посилюватимуть карантин з 8 січня. Раніше проти нових обмежень виступив мер Черкас

Автор:
Костя Войтенко
Дата:
У Тернополі не посилюватимуть карантин з 8 січня. Раніше проти нових обмежень виступив мер Черкас

Влада Тернополя вирішила не вводити додаткові обмеження через коронавірус з 8 січня, які в усій країні запровадив уряд. Про це 6 січня заявив мер міста Сергій Надал.

За його словами, таке рішення ухвалила Комісія з надзвичайних ситуацій, засідання якої відбулося раніше цього ж дня.

«Ми заслухали інформацію наших медичних працівників і відділу охорони здоровʼя, інформацію освітян. Інформація свідчить про те, що в останні дні у нас не те що немає зростання кількості хворих, навпаки, іде зменшення кількості людей, які хворіють, зменшення кількості людей, які перебувають у лікувальних медичних закладах з COVID-19, практично немає хворих серед дітей і працівників освіти. Тому сьогодні Комісія з надзвичайних ситуацій ухвалила рішення не вводити ніяких додаткових обмежень до тих, що діяли раніше», — сказав Надал.

За його словами, 11 січня діти підуть до школи: молодші класи повернуться до навчальних закладів, а старші — залишаться на змішаній системі. Водночас підприємцям рекомендували з 8 січня теж не вводити додаткових обмежень, а працювати як і раніше.

Уряд, який вважає додаткові обмеження через коронавірус з 8 січня по всій країні обовʼязковими, поки ніяк не відреагував на рішення влади Тернополя.

Раніше мер Черкас Анатолій Бондаренко теж виступив проти введення жорсткого карантину з 8 січня. Він сказав, що заражуваність у місті контрольована, а питання про введення заходів вирішуватимуть 11 січня.