Поліція США призначила нагороду за інформацію про «шамана» QAnon, який штурмував Конгрес

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Поліція округу Колумбія (Вашингтон) обіцяє $1 000 нагороди за інформацію про Джейка Анджелі — палкого фаната Дональда Трампа і обличчя конспірологічного руху QAnon, який прославився після штурму Конгресу 6 січня.

Поліція вказує, що нагороду отримає кожен, хто дасть точну інформацію про місцезнаходження не тільки Анджелі, який у момент штурму був у хутрі і з рогами, а й осіб, які були поряд із ним або брали участь у штурмі.

Анджелі та іншим учасникам загрожує арешт.

Цікаво, що про аризонського «шамана» написали десятки ЗМІ, а Google за його запитом видає понад 147 тисяч результатів. Проте поліції потрібна допомога.

  • Джейк Анджелі — колишній актор, прихильник теорій змов і затятий фанат Дональда Трампа. Анджелі входить до руху QAnon. Прибічники руху вірять, що члени Демократичної партії поклоняються сатані, ґвалтують дітей і пʼють їхню кров, а світом правлять ілюмінати і рептилоїди.
  • 6 січня, після захоплення прихильниками Дональда Трампа будівлі Конгресу під час затвердження конгресменами обрання Джо Байдена президентом, до Вашингтону направили Національну гвардію США. За декілька годин будівлю Капітолія зачистили від протестувальників і взяли під охорону. Під час сутичок загинули чотири людини. Обраний президент Джо Байден назвав ці події заколотом.
  • 7 січня Конгрес завершив процедуру підрахунку голосів колегії виборщиків і затвердив перемогу Джо Байдена на виборах президента США. Дональд Трамп, хоч і не погоджується з результатом, але все ж обіцяє мирно передати владу. Республіканська партія і демократи готуються достроково усунути Трампа від влади.