Американський конгресмен захворів на коронавірус через кілька тижнів після щеплення вакциною Pfizer

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Американський конгресмен захворів на коронавірус через кілька тижнів після щеплення вакциною Pfizer

geralt / Рixabay

Член нижньої палати Конгресу США республіканець Кевін Бреді захворів на коронавірус, хоча вакцинувався ще у грудні. Він отримав щеплення мРНК-вакциною компаній Pfizer і BioNTech, яку екстрено затвердили у США та низці інших західних країн.

Про це конгресмен повідомив у Twitter.

США почали вакцинацію 14 грудня. Зараз у країні використовують вакцину від Pfizer і BioNTech, а також розробку Moderna. Новообраний президент Джо Байден вже вакцинувався. Наразі відомо про випадки алергічних реакцій та дві смерті після вакцинації препаратом Pfizer і BioNTech — фахівці зʼясовують причини.

«Сьогодні Офіс лікаря Палати представників повідомив, що в мене позитивний тест на коронавірус, і я поміщений на карантин. За рекомендацією я отримав першу дозу вакцини Pfizer 18 грудня і отримав негативний тест на коронавірус на Новий рік», — написав 65-річний конгресмен Кевін Бреді.

Член Палати представників США від Республіканської партії Кевін Бреді

Gage Skidmore / Flickr

Як повідомляє CNN, за весь час пандемії понад 50 членів Конгресу хворіли на коронавірус. Днями від цієї хвороби помер 41-річний республіканець Люк Летлоу. Він став першою жертвою коронавірусу в Конгресі.

Вакцина від коронавірусу американської фармацевтичної корпорації Pfizer і німецької компанії BioNTech, згідно з дослідженнями, запобігає зараженню на 90% — це вважається видатним результатом.

Розробка також стала першою вакциною від коронавірусу, яку рекомендує Всесвітня організація охорони здоров’я.