Микитась стверджує, що не ігнорував засідання суду: Їздив у поліцію на допит

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Микитась стверджує, що не ігнорував засідання суду: Їздив у поліцію на допит

Коваль Володимир / УНІАН

Колишній нардеп і ексглава компанії «Укрбуд» Максим Микитась називає «брехнею» заяви прокурорів про те, що він з невідомої причини не з’явився до суду, де йому мали обрати запобіжний захід у справі про організацію викрадення юриста. Про це він написав у Facebook.

«Свавілля та інсинуації продовжуються. Сьогодні, як і вчора, мене ганяють по всьому місту. Дзвінками і повістками за двадцять хвилин бути в іншій частині Києва. І тут же дають новину, що я не зʼявився в суд. Це новорічна розвага від кураторів цього дійства? Зараз дізнався інформацію про примусовий привід до суду і побачив новини, що я нібито знову не зʼявився в суд. Це брехня! Я сьогодні вранці вже був у суді», — стверджує Микитась.

За його словами, на 10:00 у нього була повістка на допит у поліції. «Поки ми туди їздили, вони показали неявку і дискредитують мене», — заявив Микитась, додавши фото повістки.

Він також зазначив, що планує бути на засіданні суду, яке перенесли після його неявки зранку.

Нагадаємо, зранку Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про примусовий привід Микитася на засідання. Про це просила сторона обвинувачення через неможливість розгляду питання про запобіжний захід без його присутності. За словами прокурорів, Микитась не вказав причини своєї неявки.

Засідання суду продовжилося після 13:00.

  • Микитась з 2019 року є головним фігурантом справи про розкрадання 81 млн гривень при будівництві квартир для Нацгвардії. У жовтні 2019-го йому повідомили про підозру в розкраданні, а 1 грудня 2020 року — про підозру в дачі хабаря.
  • 2 грудня НАБУ оприлюднило переписку підозрюваних у «справі Микитася», серед яких, імовірно, був заступник голови ОП Олег Татаров. 18 грудня Татарову вручили підозру в дачі хабаря.
  • Згодом у НАБУ повідомили, що генпрокурор Ірина Венедіктова таємно змінила прокурорів у зазначеній справі, а Печерський суд постановив забрати справу у НАБУ.
  • Після цього прокурори відкликали клопотання про обрання Татарову запобіжного заходу. Вони наголошують на «необґрунтованості підозри». Вищий антикорупційний суд це клопотання задовольнив — Татаров уникнув арешту.