Микитасю не обрали запобіжний захід, суд продовжиться вранці 31 грудня

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Микитасю не обрали запобіжний захід, суд продовжиться вранці 31 грудня

Facebook / Максим Микитась

Колишньому депутату і керівнику компанії «Укрбуд» Максиму Микитасю не обрали запобіжний захід під час судового засідання у справі про організацію викрадення юриста. Захист підозрюваного оголосив відвід судді.

Про це повідомляє «Українська правда».

На переконання сторони захисту, була порушена процедура авторозподілу суддів, а ще Микитасю повідомили про розгляд запобіжного заходу за пів години до початку засідання, а не за три години, як має бути за законом.

Адвокати заявили кілька клопотань про витребування матеріалів і документів у справі, проте суддя Наталія Аббасова не задовольнила жодне з них. Після цього захист Микитася оголосив відвід судді.

Раніше адвокат Микитася Габрієлян заявляв про фальсифікацію доказів у справі про нібито організацію викрадення юриста. На переконання захисту, докази підробили після того, як заступник голови Офісу президента Олег Татаров дізнався, що Микитась свідчив проти нього в корупційній справі та йому готують підозру.

Наступне засідання відбудеться о 09:00 31 грудня у Шевченківському райсуді.

  • Микитась з 2019 року є головним фігурантом справи про розкрадання 81 млн гривень при будівництві квартир для Нацгвардії. У жовтні 2019-го йому повідомили про підозру в розкраданні, а 1 грудня 2020 року — про підозру в дачі хабаря.
  • 2 грудня НАБУ оприлюднило переписку підозрюваних у «справі Микитася», серед яких, імовірно, був заступник голови ОП Олег Татаров. 18 грудня Татарову вручили підозру в дачі хабаря. НАБУ просить для нього арешт із заставою в 10 мільйонів гривень.
  • Згодом у НАБУ повідомили, що генпрокурор Ірина Венедіктова таємно змінила прокурорів у зазначеній справі, а Печерський суд постановив забрати справу у НАБУ.
  • Після цього прокурори відкликали клопотання про обрання Татарову запобіжного заходу. Вони наголошують на «необґрунтованості підозри». Вищий антикорупційний суд це клопотання задовольнив — Татаров уникнув арешту.
  • Олегу Татарову не подобається, що його справу коментує ексдепутат Сергій Лещенко. Після цієї заяви Лещенко повідомив, що йому почали погрожувати.