Нацполіція: Микитась ухиляється від отримання повістки, тому засідання суду для обрання йому запобіжного заходу перенесли

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Нацполіція: Микитась ухиляється від отримання повістки, тому засідання суду для обрання йому запобіжного заходу перенесли

Коваль Володимир / УНІАН

У Національній поліції звинуватили колишнього нардепа Максима Микитася в ухиленні від отримання повістки та скаржаться, що не можуть особисто її вручити.

Про це пише Нацполіція у Facebook.

Там зазначають, що Микитась та його адвокати не відповідають на телефонні дзвінки. Його дружина запевняє, що Микитася немає вдома, хоча він має перебувати під домашнім арештом. Дані з його електронного браслета теж свідчать, що він перебуває вдома.

«Правоохоронці не змогли зв’язатися із підозрюваним телефоном, оскільки мобільний номер, який він надав для співпраці зі слідством, не відповідає. Окрім того, під час обшуків та при оголошенні підозри інтереси фігуранта представляли двоє захисників: під час спілкування один із них повідомив, що більше не представляє його інтереси, інший — на телефонні дзвінки не відповідає», — підкреслюють правоохоронці.

Кілька годин тому поліцейські приїхали додому до Микитася, але його дружина продовжує стверджувати, що його немає вдома. Однак електронний браслет підтверджує, що Микитась перебуває у своєму будинку. Зайти туди примусово правоохоронці не мають права.

У зв’язку з цим засідання суду, на якому Микитасю мають обрати запобіжний захід, перенесли на 17:30.

Нагадаємо, 29 грудня у Нацполіції заявили, що Микитасю повідомили про підозру у викраденні юриста та вимаганні. За даними поліцейських, саме він був замовником викрадення. Зранку у цій справі у нього провели обшуки. При цьому адвокат Микитася вважає, що слідчі дії пов’язані зі справою Татарова.

У Національному антикорупційному бюро заявили, що не мають інформації щодо доказової бази, на підставі якої слідчі Нацполіції повідомили про підозру ексголові «Укрбуду» та екснардепу Максиму Микитасю. Оприлюднені відео, наголошують у відомстві, теж не містять достатніх даних для відповідних висновків.

  • Микитась з 2019 року є головним фігурантом справи про розкрадання 81 млн гривень при будівництві квартир для Нацгвардії. У жовтні 2019-го йому повідомили про підозру в розкраданні, а 1 грудня 2020 року — про підозру в даванні хабаря.
  • 2 грудня НАБУ оприлюднило переписку підозрюваних у «справі Микитася», серед яких, імовірно, був заступник голови ОП Татаров. 18 грудня Татарову вручили підозру в дачі хабаря. НАБУ просить для нього арешт із заставою в 10 мільйонів гривень.
  • Згодом у НАБУ повідомили, що генпрокурор Ірина Венедіктова таємно змінила прокурорів у зазначеній справі, а Печерський суд постановив забрати справу у НАБУ.
  • Після цього прокурори відкликали клопотання про обрання Татарову запобіжного заходу. Вони наголошують на «необґрунтованості підозри». ВАКС це клопотання задовольнив, таким чином Татаров уникнув арешту.