У поліції запевняють, що підозра Микитасю не впливає на розслідування НАБУ його корупційних злочинів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Національній поліції заявили, що підозра екснардепу Максиму Микитасю жодним чином не впливає на розслідування його корупційних злочинів, які веде Національне антикорупційне бюро.

Про це пише пресслужба Нацполіції.

Там зазначили, що підозру Микитасю оголосили у скоєнні двох тяжких злочинів — викрадення людини та вимагання.

«Наголошуємо, що, відповідно до ст. 222 Кримінального процесуального кодексу України, «відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з письмового дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим». Саме тому публічно оприлюднена лише частина доказів, зібраних поліцейськими в рамках досудового розслідування», — підкреслюють там.

А тому маніпуляції на цю тему у поліції можуть розцінити як втручання у роботу правоохоронного органу. У Нацполіції запевняють, що розслідування кримінальних справ, яким займається поліція, жодним чином не перетинається із розслідуваннями НАБУ корупційних злочинів.

Нагадаємо, 29 грудня у Нацполіції заявили, що Микитасю повідомили про підозру у викраденні юриста та вимаганні. За даними поліцейських, саме він був замовником викрадення. Зранку у цій справі у нього провели обшуки. При цьому адвокат Микитася вважає, що слідчі дії пов’язані зі справою Татарова.

У Національному антикорупційному бюро заявили, що не мають інформації щодо доказової бази, на підставі якої слідчі Нацполіції повідомили про підозру ексголові «Укрбуду» та екснардепу Максиму Микитасю. Оприлюднені відео, наголошують у відомстві, теж не містять достатніх даних для відповідних висновків.

  • Микитась з 2019 року є головним фігурантом справи про розкрадання 81 млн гривень при будівництві квартир для Нацгвардії. У жовтні 2019-го йому повідомили про підозру в розкраданні, а 1 грудня 2020 року — про підозру в даванні хабаря.
  • 2 грудня НАБУ оприлюднило переписку підозрюваних у «справі Микитася», серед яких, імовірно, був заступник голови ОП Татаров. НАБУ також повідомило, що генпрокурор Венедіктова таємно змінила прокурорів у зазначеній справі, а Печерський суд постановив забрати справу у НАБУ.
  • 18 грудня Татарову вручили підозру в дачі хабаря. НАБУ просить для нього арешт із заставою в 10 мільйонів гривень.