Зеленський відреагував на справу Татарова: Має довести, що ні в чому не винен

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Зеленський відреагував на справу Татарова: Має довести, що ні в чому не винен

Пресслужба президента України

Президент Володимир Зеленський заявив, що не може робити висновки, що підозрюваний у справі «Укрбуду» заступник глави Офісу президента Олег Татаров — «корупціонер». Але наголошує, що той має довести свою невинуватість. Про це Зеленський сказав в інтерв’ю «Фокусу».

На запитання, чи він вважає Татарова корупціонером, президент відповів: «Я навіть не можу робити такі висновки! Кримінальна справа стосується 2017 року. Я не був тоді президентом, він не працював в Офісі. Тому фрази «за часів Зеленського знову корупція» — нечесні. Це завдає ран, це позначається на мені особисто. Йдеться не про рейтинг і не про імідж».

Зеленський стверджує, що як тільки з’явилася інформація про Татарова, він викликав главу ОП Андрія Єрмака і закликав того «попросити Татарова піти», якщо справа якось повʼязана з роботою в ОП.

«Потім ми дізнаємося, що йдеться про 2017-й. Виявляється, всіх людей у цій справі відпустили […] Ми сказали, щоб Татаров ішов і доводив, що він ні в чому не винен», — зазначив президент.

Він також запевнив, що з цього тижня Татарова відсторонили від справ НАБУ і прокуратури, а всі ці повноваження передали іншому заступнику — Андрію Смирнову.

Зеленський наголосив, що будь-хто з його оточення, запідозрений у корупції, буде звільнений. Але таких прикладів за півтора року в ОП він не побачив.

«Якщо ті, хто працює зі мною, будуть запідозрені в корупції, ці люди будуть звільнені. І я таких прикладів у себе в Офісі за півтора року поки не бачив. В армії нічого не крали, бронежилети з дірками не продавали, хабарі не отримували», — додав він.

Нагадаємо, 24 грудня стало відомо, що Офіс генерального прокурора передав від НАБУ до СБУ справу Татарова. НАБУ у відповідь звинуватило Офіс генпрокурора в безпрецедентному втручанні в розслідування. Рішення було прийнято без консультацій з НАБУ і САП, а відмітку про це в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зробили 23 грудня о 23:42. Сама генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що непричетна до передачі справи.

24 грудня ВАКС мав обирати Татарову запобіжний захід, але засідання відклали на понеділок, 28 грудня, на 12:30. Татаров обіцяв на засіданні суду розповісти про «зіткнення» з директором НАБУ. Бюро тим часом просить для нього утримання під вартою із заставою в 10 мільйонів гривень.

  • За даними САП, колишній народний депутат, ексголова «Укрбуду» Максим Микитась у змові з Татаровим і заступником директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС підробили експертизу. Посадовцю за це дали 250 тисяч гривень. Він занизив різницю між ринковою вартістю житлових комплексів у понад 11 разів — з 81 мільйона гривень до 7 мільйонів.
  • Микитасю і заступнику директора центру підозри вручили на початку грудня. Сам Татаров заперечує свою причетність до справи і вважає, що оточення глави НАБУ «поширює чутки».