Заступник голови ОП Татаров прийшов на засідання суду з обрання запобіжного заходу, але його перенесли

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Заступник глави Офісу президента Олег Татаров, якого НАБУ підозрює в причетності до розкрадання 81 млн гривень Нацгвардії, прийшов на засідання Вищого антикорупційного суду, де йому мають обрати запобіжний захід.

Як повідомляє «Радіо Свобода», засідання призначене на 12:30, але воно так і не почалося.

Журналістам Татаров знову заявив, що справа проти нього — це помста керівника НАБУ Артема Ситника. Коментуючи передачу його справи до СБУ, він сказав, що дізнався про це зі ЗМІ.

«Я цю новину дізнався із ЗМІ. Я буду наголошувати на тому, щоб були проведені усі судові слухання, аби усі докази були досліджені та щоб суд дав незалежну й якісну оцінку всім доказам», — сказав він, запевнивши, що має намір ходити на засідання.

На запитання про роботу в ОП Татаров відповів, що продовжує працювати і не звільнений з посади. «Було ухвалене рішення, щоб я не комунікував із правоохоронними органами. Зокрема, з НАБУ та САП», — сказав Татаров.

У ВАКС повідомили, що засідання перенесли на 12:30 28 грудня. Про перенесення засідання клопотали прокурори. Вони просили відкласти засідання до визначення нових прокурорів, які будуть мати відповідні повноваження через передачу справи до СБУ.

  • У пʼятницю, 18 грудня, детективи НАБУ повідомили Татарову про підозру у причетності до справи про заволодіння 81 млн гривень Нацгвардії.
  • За даними САП, колишній народний депутат, ексголова «Укрбуду» Максим Микитась у змові з Татаровим і заступником директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС підробили експертизу. Посадовцю за це дали 250 тисяч гривень. Він занизив різницю між ринковою вартістю житлових комплексів у понад 11 разів — з 81 мільйона гривень до 7 мільйонів.
  • Увечері 23 грудня Офіс генпрокурора передав справу Татарова до СБУ. До цього генпрокурор Венедіктова змінювала групу прокурорів у цій справі. НАБУ звинуватило ОГП у прямому захисті Татарова.
  • Сам Татаров обіцяв на засіданні суду розповісти про «зіткнення» з директором НАБУ. Бюро тим часом просить для нього утримання під вартою із заставою в 10 мільйонів гривень.