Татаров заявляє, що продовжує працювати в Офісі президента, а написана ним заява тут ні до чого

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Заступник глави Офісу президента Олег Татаров, який нині перебуває під слідством НАБУ, заявив, що продовжує працювати на посаді. Він стверджує, що написана ним заява про «тимчасове призупинення повноважень» не передбачала його відсторонення від обовʼязків.

Про це він сказав під будівлею Вищого антикорупційного суду, де йому мали обирати запобіжний захід, повідомляє «Громадське».

Татаров стверджує, що заява лише передбачала, що він «обмежить комунікацію з певними правоохоронними органами».

«Я працюю заступником голови ОП, ніхто мене не звільняв. […] Для уникнення конфлікту інтересів було прийняте рішення обмежити мою комунікацію з певними правоохоронними органами. Хоча я в межах своїх повноважень і не спілкувався з ними», — сказав Татаров.

Нагадаємо, 18 грудня детективи НАБУ повідомили Татарову про підозру у причетності до справи про заволодіння 81 млн гривень Нацгвардії. Після цього він заявив, що ініціював передачу своїх посадових обовʼязків іншому співробітнику Офісу президента. За його словами, він зробив це, «щоб уникнути маніпуляцій, що нібито може тиснути на правоохоронні органи».

24 грудня стало відомо, що Офіс генерального прокурора передав від НАБУ до СБУ справу Татарова. НАБУ у відповідь звинуватило Офіс генпрокурора в безпрецедентному втручанні в розслідування. Відомство повідомляє, що підслідну Бюро справу до СБУ передав заступник генпрокурора Олексій Симоненко. Рішення було прийнято без консультацій з НАБУ і САП, а відмітку про це в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зробили 23 грудня о 23:42.

Натомість генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що непричетна до передачі справи, і просить реагувати на розслідування без емоцій.

24 грудня ВАКС мав обирати Татарову запобіжний захід, але засідання перенесли на понеділок, 28 грудня, на 12:30. Татаров обіцяв на засіданні суду розповісти про «зіткнення» з директором НАБУ. Бюро тим часом просить для нього утримання під вартою із заставою в 10 мільйнів гривень.

  • За даними САП, колишній народний депутат, ексголова «Укрбуду» Максим Микитась у змові з Татаровим і заступником директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС підробили експертизу. Посадовцю за це дали 250 тисяч гривень. Він занизив різницю між ринковою вартістю житлових комплексів у понад 11 разів — з 81 мільйона гривень до 7 мільйонів.
  • Микитасю і заступнику директора центру підозри вручили на початку грудня. Сам Татаров заперечує свою причетність до справи і вважає, що оточення глави НАБУ «поширює чутки».