У Великій Британії знову виявили новий штам коронавірусу — із ПАР. Він ще заразніший

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

У Великій Британії знову виявили новий штам коронавірусу, який ще більш заразний. Його пов’язують з Південно-Африканською Республікою.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Метт Хенкок, пише Sky News.

За його словами, було зафіксовано двох людей зі «ще більш заразним» штамом коронавірусу. Обидва випадки пов’язані з контактами людей, які прилетіли з ПАР.

Медики у Британії вже зазначають, що новий штам коронавірусу, який нещодавно виявили на півдні країни, і той, що пов’язаний з ПАР, — зовсім різні. Але обидва є більш заразними за попередні.

У зв’язку з цим Велика Британія ухвалила рішення припинити авіасполучення з ПАР, а також попросила усіх, хто нещодавно повернувся з цієї країни, піти на карантин.

Водночас «британський» штам коронавірусу починає активно поширюватися світом. Зокрема, очільник МОЗ Малайзії вже підтвердив, що його виявили у країні.

Також новий штам вже зафіксували в Ізраїлі. У МОЗ зазначили, що виявили чотири випадки зараження мутованим коронавірусом. Троє інфікованих нещодавно повернулися з Англії, а четверта людина заразилася всередині країни.