«Британський» штам коронавірусу: МЗС радить українцям утриматись від поїздок до Лондону й деяких районів Англії

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Британський» штам коронавірусу: МЗС радить українцям утриматись від поїздок до Лондону й деяких районів Англії

Ronnie Macdonald / Flickr

Українцям, які перебувають у Великій Британії, через спалах нового штаму коронавірусу радять утриматись від поїздок до Лондону та південно-східної Англії. У цьому регіоні запровадили четверту (максимальну) категорію локдауну.

Про це українське посольство повідомило у Facebook.

Українцям, які вже перебувають у вказаних районах, рекомендують виконувати вимоги місцевих органів влади, а також відстежувати інформацію на сайті. Окрім цього, отримати інформацію про карантин у Британії на місцевому рівні можна за посиланням.

Нагадаємо, станом на 21 грудня деякі країни призупинили авіасполучення з Британією через новий штам коронавірусу: Нідерланди, Бельгія, Індія, Австрія, Італія, Ірландія, Німеччина, Чехія, Франція, Швеція, Латвія, Литва, Естонія, Болгарія і Канада.

Інтерфакс з посиланням на власні джерела повідомляє, що таке рішення в понеділок, 21 грудня, ухвалить й Україна.

  • Новий штам коронавірусу вперше виявили у Великій Британії, повідомили про це 14 грудня. Проте згодом представники британського МОЗ заявили, що нову мутацію у країні виявили ще у вересні, але цьому не надали значення.
  • Із 16 грудня Британія ввела максимальний карантин і заявила, що цей новий штам коронавірусу поширюється швидше за попередні. Підтверджень, що він викликає більш важку форму захворювання, немає.
  • Станом на ранок 21 грудня новий штам, окрім Британії, також виявили в Бельгії, Нідерландах, Данії, Італії та Австралії. Низка країн вже закрили авіасполучення з Британією та ПАР.