Нову мутацію коронавірусу у Великій Британії виявили ще у вересні. Але цьому не надали значення

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Нову мутацію коронавірусу у Великій Британії виявили ще у вересні. Але цьому не надали значення

Ezra Acayan / Stringer

Нова мутація коронавірусу, яка передається на 70% швидше за попередню версію вірусу, була виявлена на південному сході Англії ще у вересні.

Про це телеканалу Sky News заявила фахівець Служби громадської охорони здоровʼя Англії доктор Сьюзан Хопкінс.

«Спочатку мутація була виявлена у пацієнта в вересні, а повний геном був розшифрований в жовтні», — повідомила вона.

Тоді фахівці не надали цьому значення, оскільки віруси часто мутують, пояснила Хопкінс. Проте до кінця листопада були зафіксовані спалахи нового типу COVID-19 у графстві Кент, а захворюваність не знижувалася, попри введені обмеження. В результаті уряд поінформували лише 11 грудня.

Хопкінс повідомила, що переважно цей тип COVID-19 фіксують у Лондоні і на сході Англії, проте невелика кількість випадків також була виявлена у кожному регіоні Англії, в Уельсі і Шотландії.

«Аналогічні штами знайшли в Данії та Австралії, а також дуже схожі варіанти зафіксували в ПАР, Нідерландах та інших країнах», — додала вона.

  • У неділю стало відомо, що через нову мутацію коронавірусу влада Нідерландів, Бельгії, Італії та Австрії оголосили про припинення авіасполучення з Великою Британією.
  • Напередодні стало відомо, що в Південно-Африканській Республіці виявили нову мутацію коронавірусу, яка поширюється швидше відомих мутацій і сильніше вражає молодих і здорових людей.
  • 14 грудня стало відомо, що в Лондоні через виявлення нового штаму коронавірусу ввели обмеження третього рівня — максимальні.