Нову мутацію коронавірусу виявили ще в чотирьох країнах. Все більше країн закривають авіасполучення з Британією

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

Нову мутацію коронавірусу також виявили в Нідерландах, Данії та Австралії.

Про це пише BBC.

Марія Ван Керкхове, співробітник програми надзвичайних ситуацій в галузі охорони здоровʼя ВООЗ, підкреслила, що організація відстежує мутації коронавірусу протягом усього періоду пандемії.

Зазначається, що поки немає ніяких доказів того, що новий варіант коронавірусу інакше реагує на наявні вакцини. Влада Великої Британії, де ця мутація була зафіксована вперше, звертає увагу, що зараз немає інформації про те, що нова мутація викликає більш високий рівень смертності.

Пізніше у неділю стало відомо, що новий штам виявили також й в Італії. Зокрема, лікарі військової поліклініки Челіо в Римі виявили цей штам вірусу у людини, яка недавно приїхала з Великої Британії. Зараз пацієнт, його співмешканець, ізольовані

Попри це, в неділю влада Нідерландів, Бельгії, Італії та Австрії оголосили про припинення авіасполучення з Великою Британією. Аналогічні кроки розглядає Німеччина.

  • Напередодні стало відомо, що у Південно-Африканській Республіці виявили нову мутацію коронавірусу, яка поширюється швидше за відомі мутації і сильніше вражає молодих і здорових людей.
  • 14 грудня стало відомо, що в Лондоні через виявлення нового штаму коронавірусу ввели обмеження третього рівня — максимальні.