Новий штам коронавірусу виявили вже в шостій країні світу — Австралії

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

В Австралії повідомили, що виявили два випадки зараження новим штатом коронавірусу, який активно поширюється у Великій Британії.

Про це пише Reuters.

Це перший випадок появи цього штаму у Південно-Східній Азії. У штаті Новий Південний Уельс зазначили, що за добу виявили шість випадків хвороби у людей, які повернулися з-за кордону. Серед них було двоє з новим штатом коронавірусу. Це пара, яка повернулася з Британії.

Водночас в Австралії підкреслюють, що наразі немає доказів того, що цей штам міг передатися комусь всередині держави.

«Всі, хто приїжджає з Великої Британії, проходять 14-денний карантин в готелях, і вони не ризикують, оскільки цей карантин працює успішно», — сказав головний лікар Пол Келлі.

  • Новий штам коронавірусу вперше виявили у Великій Британії, повідомили про це 14 грудня. Проте згодом представники британського МОЗ заявили, що нову мутацію у країні виявили ще у вересні, але цьому не надали значення.
  • З 16 грудня Британія ввела максимальний карантин і заявила, що новий штам коронавірусу поширюється швидше за попередні. Утім, наразі немає підтверджень, що він викликає більш важку форму захворювання.
  • Станом на ранок 21 грудня новий штам, окрім Британії, також виявили в Бельгії, Нідерландах, Данії, Італії та Австралії. Низка країн вже закрила авіасполучення з Британією та ПАР.