Кабмін затвердив фінплан «Нафтогазу» на цей рік з прибутком 11,5 млрд грн

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Кабінет міністрів затвердив фінансовий план НАК «Нафтогаз України» на 2020 рік, яким передбачається отримання прибутку у 11,5 мільярда гривень.

Про це повідомляють урядовий портал і Інтерфакс-Укарина.

План передбачає чистий прибуток 11,489 млрд гривень і чистий дохід 112,023 млрд грн. При цьому компанія за 9 місяців вже отримала збиток в 18,7 млрд грн, на чому акцентував увагу міністр фінансів Сергій Марченко, який не підтримав документ. Він заявив, що низка норм фінплану потребує перегляду.

Марченко вважає, що потрібно переглянути дохідну і видаткову частини з урахуванням виявлених порушень після аудиту, і зазначив, що компанія не виконує показники з видобутку газу, затверджені раніше. Урядовий комітет, однак, відхилив зауваження Мінфіну перед узгодженням документа.

Збиток «Нафтогазу» за січень — вересень 2020 року склав 17,034 млрд грн порівняно з чистим прибутком 21,31 млрд грн за аналогічний період 2019 року. У той же час «Нафтогаз» у грудні цього року отримав 32,2 млрд грн компенсації від держави за продаж газу населенню за регульованою ціною, нижчою за ринкову, що в цілому за підсумками року може вивести на прибуток.