Микитась звинуватив мера Чернігова Атрошенка у розграбуванні «Укрбуду»: Дав гроші на заставу, а взамін переписав мій актив

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Колишній голова компанії «Укрбуд», фігурант справи про заволодіння 81,5 млн грн Нацгвардії Максим Микитась звинуватив мера Чернігова Владислава Атрошенка у розграбуванні компанії. Про це Микитась розповів в інтерв’ю «Цензор.нет».

Він стверджує, що Атрошенко додав грошей на його заставу, а потім замість них переписав на свою людину його актив. При цьому, Микитась наголосив, що вважав того своїм товаришем.

«В жовтні 2019 року апеляція взяла мене під варту з правом внесення застави в розмірі 80 млн грн. На мою дружину вийшов Атрошенко і запропонував свою допомогу в грошах для внесення застави в розмірі $1,5 млн. Готівки для застави якраз не вистачало. Атрошенко скористався ситуацією, коли я був без звʼязку, коли моя дружина була налякана, умовив її взяти гроші, і замість цих грошей переписав на свою людину, якогось Суркова, мій актив вартістю понад $5 млн», — розповів Микитась.

Також він звинуватив свого колишнього заступника В’ячеслава Мармиша, який, за його словами, переписав на Атрошенка всі його активи — понад 10 компаній.

«Коли Мармиш потрапив до вʼязниці у справі Нацгвардії, йому апеляція дала заставу 40 млн грн. Мабуть, за тією ж схемою Мармиш переписав всі мої активи, які були у нього під контролем, на Атрошенко. Переписав формально на того ж Суркова, який повністю простежується як зіц-голова у Атрошенка — по хлібним інвестиціям, по дорожній тематиці. На Атрошенко переписано 40 гектарів на Осокорках біля торгового центру River Mall. Всі мої активи, оформлені на Мармиш і його людей, а це мільйони доларів, відійшли до Атрошенко. Таким чином, Атрошенко став одним з основних учасників крадіжки грошей у мене і у інвесторів «Укрбуду», — заявив Микитась.

Сам Атрошенко поки ніяк не прокоментував заяви Микитася.