Туреччина відправила в Нагірний Карабах групу військових

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Туреччина направила в Азербайджан 60 військових у рамках домовленостей про створення Центру з контролю за ситуацією в Нагірному Карабасі.

Про це заявив міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар, передає телеканал NTV.

«Зараз 60 осіб з нашого персоналу знаходяться в Азербайджані. Всі домовленості про будівництво центру досягнуті. Зараз будівництво триває. Наші люди будуть працювати разом із росіянами», — сказав він.

Термін перебування турецьких військових буде обговорюватися з російською стороною. Контролювати перемирʼя в Нагірному Карабасі будуть від 30 до 60 турецьких військовослужбовців.

  • 1 грудня глави Міноборони Туреччини і Росії підписали угоду про створення Спільного центру в Нагірному Карабасі. Центр буде базуватися в Агдамі, який після боїв перейшов під контроль Баку.
  • 13 грудня російський контингент у Нагірному Карабасі розширив зону присутності, зайшовши в Гадрутський район. До цього там сталася перестрілка між силами Азербайджану і вірменськими загонами. Міністерство оборони Вірменії пізніше повідомило, що азербайджанські війська відновили бойові дії і почали наступ на півдні регіону. Азербайджан назвав це вимушеною операцією.
  • 16 грудня Вірменія звинуватила Азербайджан у захопленні в полон до сотні військових у Нагірному Карабасі, включаючи росіян. У Росії це заперечують.