Вірменія заявила про наступ азербайджанських військ у Нагірному Карабаху. Росія підтверджує «порушення перемир’я»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністерство оборони Вірменії повідомило, що азербайджанські війська відновили бойові дії в Нагірному Карабаху та почали наступ на півдні регіону.

Про це пише ТАСС.

«12 грудня азербайджанська сторона відновила наступальні дії в напрямку населених пунктів Хін Таглар і Хцаберд (південний напрямок Нагірного Карабаху)… Армія оборони застосовує відповідні дії», — підкреслюють у відомстві.

Порушення перемир’я підтвердили і російські військові. Там повідомили, що вперше з початку перемир’я було зафіксовано вогонь на території Нагірного Карабаху. Це відбулося у Гадрутському районі (південь Нагірного Карабаху). Але там запевняють, що зафіксували лише один випадок порушення режиму припинення вогню.

Водночас президент Азербайджану Ільхам Алієв звинуватив Вірменію у провокаціях, через що і було зафіксовано факт ведення вогню.

«Наразі там [у Карабаху] перебувають російські «миротворці», вони приступили до дій. Ситуація в певній мірі стабільна, незважаючи на те, що мені зараз повідомили, що вчора або вірменські бойовики, або залишки так званої вірменської армії здійснили деякі теракти. Це, звичайно, викликає занепокоєння», — пояснив він.