Вірменія звинуватила Азербайджан у захопленні в полон до сотні військових у Нагірному Карабаху, включно з росіянами. У Росії це заперечують

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян підтвердив інформацію про взяття азербайджанцями у полон до сотні військових під час наступу на півдні Нагірного Карабаху.

Про це він розповів в інтерв’ю «Радіо Свобода».

12 грудня Вірменія звинуватила Азербайджан у відновленні бойових дій на півдні регіону. Російські військові також підтверджували, що було порушено режим припинення вогню. В Азербайджані повідомили, що відбулася провокація з боку залишків вірменських частин, під час якої загинули четверо азербайджанців.

Однак згодом так звана влада Нагірного Карабаху заявила, що втратила зв’язок із військовими пунктами, які розташовувались у місці наступу — селищами Хін Тагер (Коне Таглар азербайджанською) та Хцаберд (Калаккала). Після стрілянини там російські війська розширили свою зону присутності на ці населені пункти.

За даними вірмен, у полон було взято від 60 до 160 військових. Пашинян також зазначив, що в оточенні опинилися і російські військові.

«За нашими даними, російські миротворці також перебувають в оточенні. Є проблема зі звʼязком, тому що через розташування, а також через події є певні проблеми зі звʼязком, причому ці проблеми є і у російських миротворців, і там у нас склалася певна кризова ситуація», — пояснив він.

Водночас у Росії запевняють, що їхні військові перебувають на своїх позиціях і не перебувають в оточенні. Міноборони Азербайджану жодних коментарів на цю тему не дає.