«Вимушена операція». Азербайджан пояснив відновлення бойових дій у Нагірному Карабаху

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Shushan Stepanyan / Facebook

Поновлення бойових дій в Нагірному Карабасі Азербайджан пояснив проведенням антитерористичної операції.

Про це йдеться в заяві Служби державної безпеки Азербайджану.

Згідно з нею, після офіційного завершення боїв частина Збройних сил Вірменії залишалася в лісовій зоні в північно-західній частині селища Гадрут Ходжавендського району, який перейшов під контроль Баку. Пізніше зі ЗМІ стало відомо, що ці військові «пропали» в лісі. Вірменія попросила допомоги Росії в пошуку військових, також на місце прибули азербайджанські солдати.

«Азербайджанська сторона створила всі умови для виведення зазначених вірменських збройних формувань. Військовослужбовці російських миротворчих сил прибули в цей район у складних погодних умовах і через гучний звʼязок звернулися до вірменських збройних формувань у лісовій зоні», — йдеться в повідомленні.

При цьому, як стверджує спецслужба, вірменські військові не залишили територію, створивши натомість бойові позиції і здійснюючи «терористичні акти та акції саботажу проти азербайджанських мирних жителів і військовослужбовців у цьому районі».

«З урахуванням вищевикладеного, Служба держбезпеки була змушена провести антитерористичну операцію в районі», — йдеться в повідомленні.

Азербайджан закликав Вірменію забезпечити виконання угоди про припинення бойових дій у Нагірному Карабаху, підтримати режим припинення вогню і миру та не вдаватися до провокацій.