Росія і Туреччина створять Спільний центр з Нагірного Карабаху

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Голови Міноборони Туреччини і Росії підписали угоду про створення Спільного центру з Нагірного Карабаху.

Про це повідомляє турецьке відомство.

«Переговори щодо технічних деталей, що стосуються створення і принципів роботи Спільного турецько-російського центру завершені, угода підписана», — сказано у повідомленні.

Центр буде знаходитися на території Азербайджану і стежитиме за дотриманням перемирʼя в регіоні. Зараз ведуться роботи для запуску центру.

Тим часом, президент Азербайджану Ільхам Алієв запропонував створити новий коридор між Вірменією і Нагірним Карабахом, щоб передати місто Лачин під контроль Баку, передають РИА Новости.

«Лачинський коридор проходить через місто Лачин. Таким чином, місто Лачин залишається посередині даного коридору. Я ж у ході бесід з президентом Росії говорив, що місто Лачин також має повернутися до нас. Тому ми пропонуємо побудувати новий коридор. Розробити маршрут нового коридору, що зʼєднує Нагорний Карабах з Вірменією, і побудувати його», — заявив Алієв у зверненні до народу і додав, що проєкт може бути реалізований за 3 роки.

Крім того, Алієв запропонував створити ще один коридор, щоб зʼєднати Нахічевань (автономія, відокремлена від Азербайджану територією Вірменії) із західною частиною країни. «Я вже довів цю свою думку до президентів Росії і Туреччини. [Вони] позитивно поставилися до цього», — заявив Алієв.