«Слугам» підготували тези з підсумками «складного» 2020 року. Там про «швидке відновлення» економіки, скандал з КСУ і заслугу Зеленського

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Слугам» підготували тези з підсумками «складного» 2020 року. Там про «швидке відновлення» економіки, скандал з КСУ і заслугу Зеленського

Соколовська Інна / УНІАН

Аналітичний та інформаційний відділи фракції «Слуга народу» підготували для депутатів ефірні тези, де підбиті підсумки «надскладного» 2020 року. Там відзначають режим припинення вогню на Донбасі, «швидке відновлення економіки» у третьому кварталі та збільшення ефективності медицини. Також у тезах наводять очікування від наступного року — обіцяють закон про всеукраїнський референдум та судову реформу.

Документ з ефірними тезами для «слуг», датований 17 і 18 грудня, опинився у розпорядженні «Бабеля».

«Слугам» радять наголошувати, що встановити режим припинення вогню вдалося вперше за всі роки війни на Донбасі, а це, підкреслюють, заслуга президента. «Режим не можна назвати стовідсотковим, але ситуація на більшій частині фронту у рази спокійніша. Люди на Донбасі кажуть, що вони згадали, що таке тиша», — стверджують автори документу.

Вони наголошують, що цей рік надскладний через пандемію, яка спровокувала кризу. А її не можна порівнювати з жодною із криз, вона вдарила по всіх без винятку. Коронакриза стала кризою бізнесів, усюди скоротилося споживання, навіть у Швеції, яка не вводила локдаун навесні. Але у цій країні, наголошують у «СН», спад у другому кварталі був мінус 8 відсотків ВВП, а в Україні для порівняння — на рівні мінус 11 відсотків ВВП.

«У третьому кварталі цього року ми побачили дуже швидке відновлення економіки. Наступного року нарешті зможемо зупинити пандемію завдяки вакцинації і вмінню медичних систем справлятися», — обіцяють у «Слузі народу».

Автори також зазначають, що ефективність медицини збільшена в рази, наголошуючи, що до «СН» вона тільки скорочувалася. «В Україні менші економічні втрати, ніж у країнах Європи. Тому що в нас менш розвинена сервісна економіка і не було жорстких обмежень протягом тривалого часу», — пишуть автори документа.

Не оминули у підсумках і ситуацію з Конституційним судом, який, за словами авторів документа, цього року завдав найбільших ударів державі. «Судді ухвалили рішення, які поставили під сумнів всю діяльність антикорупційної інфраструктури. Президент і парламент поступово відновлюють нормальну роботу цієї системи та готують реформу самого КС», — наголошують автори.

«Слугам» радять наголошувати, що наступного року передусім будуть закон про всеукраїнський референдум, судова реформа, запровадження чесного прожиткового рівня, рішення по закону про локалізацію, закон про побутові відходи, реформа КС.

Також у підсумках наводять і результати місцевих виборів. Там наголошують, що їхня партія отримала найбільше мандатів, а їхні опоненти – ОПзЖ і «Європейська солідарність» перетворюються на регіональні партії з географічно обумовленим представництвом.