Глава «Слуги народу» Корнієнко вважає результат партії на місцевих виборах успіхом

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Глава «Слуги народу» Корнієнко вважає результат партії на місцевих виборах успіхом

Сергій Бортник / «Бабель»

Глава партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко заявив, що за результатами місцевих виборів політсила завела в обласні та районні ради найбільше депутатів серед усіх партій. Такий результат він назвав «великим успіхом», хоча «партія молода». Про це він сказав у коментарі Інтерфакс-Україна.

«Тепер її [«Слуги народу»] депутати присутні майже в кожному регіоні», — стверджує Корнієнко. За його словами, штаб провів паралельний підрахунок голосів з 70% виборчих дільниць, за результатами якого СН виходить на перше місце за кількістю отриманих мандатів в обласних і районних радах.

За його словами, на виборах депутатів обласних рад загалом у країні «Слуга народу» отримала 327 мандатів із 1 660 можливих (20%), а на виборах до райрад — 908 мандатів із 5 366 можливих (17%).

У партії так зазначили, що з 1 395 обʼєднаних територіальних громад (ОТГ) її кандидати очолили 196 (15%). Найбільше голів ОТГ із президентської партії у Київській та Харківській областях (по 18).

Раніше нардеп «Слуги народу» Олександр Дубінський назвав своїх однопартійців «х*йлованами» через результати місцевих виборів. Він заявив, що слабкі результати спричинені розчаруванням виборців у президенті та його політсилі, у відсутності гідних кандидатів і неспроможності влади застосувати адмінресурс.

Лідер партії «ЄС» Петро Порошенко заявляв, що «Слуга народу» не має представництва у трьох обласних центрах, і назвав її результат «колосальною поразкою чинної влади».

  • 25 жовтня на місцевих виборах українці голосували за своїх представників на всіх рівнях — від голів сіл і об’єднаних територіальних громад до обласних рад. У великих містах обирали також міські ради та мерів. Голосування відбувалося на всій території України, крім окупованих Криму та частини Донбасу.
  • За даними ЦВК, у місцевих виборах взяли участь 36,88% виборців. Проголосував 10 556 621 громадянин.