«Колосальна поразка чинної влади». Порошенко заявив, що його партія буде представлена в усіх областях України

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
«Колосальна поразка чинної влади». Порошенко заявив, що його партія буде представлена в усіх областях України

Палінчак Михайло / УНІАН

За результатами місцевих виборів «Європейська солідарність» буде представлена у 23 областях України.

Про це заявив п’ятий президент, лідер партії «ЄС» Петро Порошенко під час виступу перед своєю політсилою 26 жовтня.

«Партія «Європейська солідарність» — єдина українська політична сила європейського і євроатлантичного напрямку, яка виборола перемогу в усіх без винятку областях України. В усіх 23 обласних радах, плюс Київській міській раді партія «Європейська солідарність» буде представлена», — наголосив він.

Також Порошенко зазначив, що його політсила виборола перше місце за відсотками у Львівській, Київській, Тернопільській, Рівненській областях та місті Києві.

Водночас, за даними політика, партія «Слуга народу» не має представництва у трьох обласних центрах України, а «Опозиційна платформа — За життя» не долає бар’єр у шести обласних радах України. До того ж «Слуга народу» вийшла на перше місце лише у чотирьох регіонах, а ОПзЖ наразі — лише у трьох.

«Це величезний крок уперед у порівнянні з парламентськими виборами минулого року. «Європейська солідарність» минулого року посіла перше місце лише у Львівській області», — додав він.

Окремо Порошенко повідомив, що дав доручення вже сьогодні, 26 жовтня, розпочати переговори з представниками інших демократичних сил для підтримки висуванців проукраїнських сил — щоби допомогти їм виграти другий тур у представників «слуг» та ОПзЖ.

«Це не просто наш виграш, це колосальна поразка чинної влади. Поразка не тільки від «Європейської солідарності», поразка від команд мерів — хочу наголосити, що з мерами ми не змагалися. Команди мерів завдали поразки центральній владі. Я думаю, що це дуже міцний холодний душ для влади, щоби влада перестала зазіхати на повноваження місцевого самоврядування, щоби влада нарешті побачила в міських головах, в місцевих радах партнерів, які представляють людей», — резюмував він.

  • 25 жовтня на місцевих виборах українці голосували за своїх представників на всіх рівнях — від голів сіл і об’єднаних територіальних громад до обласних рад. У великих містах обирали також міські ради та мерів. Голосування відбувалося на всій території України, крім окупованих Криму та частини Донбасу. «Бабель» вів текстову трансляцію.
  • За даними ЦВК, у місцевих виборах взяли участь 36,88% виборців. Проголосував 10 556 621 громадянин.