Опитування: 20% українців не пішли на місцеві вибори через стан здоров’я, ще 10% — через пандемію коронавірусу

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Опитування: 20% українців не пішли на місцеві вибори через стан здоров’я, ще 10% — через пандемію коронавірусу

Brendan Hoffman / Getty Images

Близько 20% українців вирішили не брати участь у місцевих виборах у зв’язку зі станом здоров’я. Ще 19% зазначили, що не проживають за місцем прописки.

Про це йдеться в опитуванні «Рейтингу», проведеному під час місцевих виборів.

Ще 15% зазначили, що зайняті в день виборів, а 14% пояснили, що не пішли на вибори, тому що не знають, за кого голосувати.

Лише 10% з тих, хто на вибори не прийшов, назвали основною причиною пандемію коронавірусу. Водночас 12% пояснили, що їм голосування нецікаве.

60% українців вважають, що розібратися у бюлетенях і новій системі голосування їм було відносно легко, тоді як 13% зазначили, що для них це було дуже складно.

Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибіркова сукупність — 9 947 респондентів.

  • 25 жовтня на місцевих виборах українці голосували за своїх представників на всіх рівнях — від голів сіл і об’єднаних територіальних громад до обласних рад. У великих містах обирали також міські ради та мерів. Голосування відбувалося на всій території України, крім окупованих Криму та частини Донбасу. «Бабель» вів текстову трансляцію.
  • За даними ЦВК, у місцевих виборах взяли участь 36,88% виборців. Проголосував 10 556 621 громадянин.