У «Слузі народу» розповіли, що робитимуть з результатами опитування Зеленського. Першим розглянуть скорочення числа нардепів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У «Слузі народу» розповіли, що робитимуть з результатами опитування Зеленського. Першим розглянуть скорочення числа нардепів

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

У партії «Слуга народу» планують поступово запроваджувати в законодавство результати опитування президента Володимира Зеленського. А розпочати хочуть зі скорочення кількості народних депутатів. Про це на брифінгу заявив голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко, повідомляє Укрінформ.

Він вважає, що результати опитування терміново втілювати не будуть, але поступово почнуть опрацьовувати питання, які «люди підтримали». «Почнемо зі скорочення кількості народних депутатів. Я думаю, що це питання навіть, можливо, на горизонті цієї сесії Верховної Ради, яка триватиме до лютого. Подивимося, яка в нас буде ситуація з епідемією», — сказав Корнієнко.

Він зазначив, що з огляду на розповсюдження коронавірусу, парламент насамперед приділятиме увагу найважливішим питанням на кшталт проєкту держбюджету на 2021 рік.

Корнієнко нагадав, що законопроєкт про внесення змін до Конституції щодо скорочення кількості нардепів до 300 вже отримав висновок Конституційного суду. «Найпростіший кейс для мене — це третє питання. У нас лежить на другому читанні повернений з Конституційного суду проєкт зміни до Конституції, який визнаний судом таким, що відповідає Конституції, його можна голосувати. Не впевнений, що він пройшов комітет, це треба зʼясувати. Але в принципі це досить швидко можна зробити», — сказав Корнієнко.

Щодо легалізації медичного канабісу Корнієнко розповів про існування трьох відповідних законопроєктів, які розробляли різні підгрупи у фракції «Слуга народу».

Коментуючи питання вільної економічної зони на Донбасі, депутат сказав, що, «зважаючи на масштаб підтримки, це питання ще потребує дискусії в суспільстві».

Щодо питання про довічне увʼязнення за корупцію в особливо великих розмірах Корнієнко заявив, що потрібно проводити консультації з Комітетом правової політики і з антикорупційним комітетом.

Коментуючи питання про право України використовувати безпекові гарантії, визначені Будапештським меморандумом, Корнієнко сказав, що «президент як наш головний дипломат далі враховуватиме це у своїй діяльності».

Нагадаємо, раніше у СН оприлюднили результати опитування: найбільша одностайність — у питанні про скорочення кількості депутатів (89,6%), найменша — щодо «вільної економічної зони» на Донбасі (46,7%).

За словами Корнієнка, опитування проводила компанія «Зе медіа», з якою «Слуга народу» працювала перед виборами до Верховної Ради. За даними You Control, компанія займається організацією конференцій, виготовляє відеопродукцію та поширює її.