«Будуть фінансувати агітацію». Порошенко розкритикував рішення «Слуги народу» оплатити опитування Зеленського

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Будуть фінансувати агітацію». Порошенко розкритикував рішення «Слуги народу» оплатити опитування Зеленського

Simon Dawson / Bloomberg via Getty Images

П’ятий президент Петро Порошенко назвав всеукраїнське опитування 25 жовтня, ініційоване главою держави Володимиром Зеленським, «агітацією» за «Слугу народу» і розкритикував рішення партії профінансувати опитування.

«Сьогодні вони офіційно дали відповідь: сплачувати агітаційні забаганки Зеленського на користь «Слуги народу» буде політична партія «Слуга народу». Вони навіть не соромляться — будуть фінансувати агітацію», — написав Порошенко у Twitter.

Він заявив, що таке рішення президентської партії «підриває довіру» до України.

Нардеп з партії «Європейська солідарність» Іванна Климпуш-Цинцадзе звернулася до правоохоронців із заявою про порушення виборчого законодавства «Слугою народу». Вона наголошує, що фінансування партією опитування є непрямою агітацією в день виборів.

21 жовтня у «Слузі народу» заявили, що всеукраїнське опитування 25 жовтня, оголошене Зеленським, профінансує їхня партія. Таке рішення ухвалили на засіданні Вищої ради партії напередодні. При цьому партія не проводитиме дослідження власними силами, а укладе договір із компанією, що займається соцопитуваннями.

У «Слузі народу» впевнені, що це не буде агітацією, оскільки під час дослідження не використовуватиметься партійна символіка, а також не буде закликів голосувати за «СН» чи за окремих кандидатів.