Всеукраїнське опитування Зеленського профінансує «Слуга народу». Хто його організовуватиме?

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Всеукраїнське опитування Зеленського профінансує «Слуга народу». Хто його організовуватиме?

Всеукраїнське опитування 25 жовтня, оголошене президентом Володимиром Зеленським, профінансує партія «Слуга народу».

Про це повідомляє пресслужба партії.

Таке рішення ухвалили на засіданні Вищої ради партії 20 жовтня. При цьому, партія не проводитиме дослідження власними силами, а укладе договір із компанією, що проводить соціологічні опитування.

«Громадяни, які будуть проводити дослідження, перебуватимуть за межами виборчих дільниць. Фактично це загальноприйнятий в світі формат екзит-полу. Опитування в цьому форматі проводитимуть 25 жовтня також і на замовлення інших політичних сил», — пояснили в партії.

При цьому, у «Слузі народу» впевнені, що це не буде агітацією, оскільки під час дослідження не використовуватиметься партійна символіка, а також заклики голосувати за «Слугу народу» або ж за окремих кандидатів.

В партії також обіцяють, що усі витрати, пов’язані з опитуванням, будуть відображені в звіті до Національного агентства з питань запобігання корупції. «Підкреслимо, що мова не йде про гроші платників податків, оскільки у 2020 році партія «Слуга Народу» відмовилася від державного фінансування та передала ці кошти на боротьбу з COVID-19», — зазначили в партії.