«Я поставлю пʼять важливих запитань». Зеленський анонсував всеукраїнське опитування під час місцевих виборів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців і закликав їх проголосувати на місцевих виборах, які пройдуть 25 жовтня. Лідер держави заявив, що готує до українців «пʼять важливих питань».

Звернення президента показали низка українських телеканалів.

«25 жовтня на виборчій дільниці я поставлю тобі пʼять важливих запитань про те, що ми обговорюємо на вулиці, на кухні і в Інтернеті, про що сперечаємося з друзями, батьками або таксистами, про те, про що раніше нас ніколи не питали. Пʼять важливих питань, щоб дізнатися твою думку [...]. Уперше в історії Незалежності ми запитаємо, що думаєш ти. Чому твоя відповідь важлива? Тому, що буде так, як вирішиш ти. До речі, які будуть питання? Про це пізніше», — сказав президент.

Крім цього, Зеленський анонсував прийняття парламентом закону про народовладдя. Він заявив, що в Україні весь цей час була демоверсія влади народу, а тепер Верховна Рада готується закріпити цей механізм на законодавчому рівні.

Як повідомив колишній депутат Ради Сергій Лещенко у своєму Telegram-каналі, перше питання Зеленський озвучить 14 жовтня. Далі по питанню в день. Лещенко стверджує, що всенародне опитування буде добровільним, будуть окремі урни і волонтери біля дільниць. Координатором цього опитування нібито виступає заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

  • В Україні 5 вересня офіційно стартувала виборча кампанія місцевих виборів, які призначені на 25 жовтня. Висування кандидатів тривало з 15 до 24 вересня. 2 жовтня оприлюднили інформацію про реєстрацію кандидатів у депутати. З цього дня кандидат має право на офіційну агітацію. З 15 жовтня — розсилка іменних запрошень виборцям. 24 жовтня — день тиші (заборона на агітацію), а 25-го — самі вибори. Результати виборів будуть відомі 6 листопада.